Баскетболистът на ЦСКА Тони Дечев направи първа крачка към треньорската професия с пътуването до Белград заедно с помощник-треньора на Левски Спартак Стефан Михайлов, където двамата бяха обучавани няколко дни от един от най-добрите скаути в Европа Милан Минич. Дечев има намерение да прекрати състезателната си кариера и се надява да продължи да работи в клубния си тим ЦСКА. „Мислих доста за моето евентуално решение да прекратя кариерата си, докато престоя дълго на резервната скамейка последната година реших да са заема с нещо друго, но естествено свързано с баскетбол”, заяви Тони Дечев.

Що се отнася до престоя в Сърбия и работата си Милан Минич баскетболистът сподели: „Пътуването се осъществи благодарение на Тити и приятелството му с Минич. Той смята, че ако успеем да се научим можем да помогнем и на националния тим. Това е първа крачка към моето ново поприще. Милан Минич е много ерудиран и разбиращ от баскетбол. Не случайно е помощник треньор Номер 1 в Европа. Може да ни научи на техниката, която той използва при разузнаването на съперник.”

Тони Дечев добави още, че е много доволен от това пътуване. „Има възможност пак да отида и мисля да са възползвам. Минич беше доволен от това, което постигнахме със Стефан за тези дни”, каза още Дечев.

Колкото до отношенията му с клубния му тим ЦСКА Тони Дечев заяви: „Имам действащ договор с ЦСКА все още. Консултирал съм се с хората от клуба. Надявам се след като разберат какво и как съм направил, ако решат да получа предложение да остана. Човек не трябва да изпуска шансовете в живота си. Смятам, че кариерата ми е била успешна до тук и смятам да пробвам нещо ново.”