Вече бившият президент на баскетболната ни федерация и от днес почетен председател на родната централа Атанас Тонев сподели след края на Общото събрание:

„Да кажа, че се чувствам изключително комфортно, означава да ви излъжа. Много неща се свършиха през тези мандати, но очевидно се натрупаха и проблеми. Не е нормално ръководителят да отрича, че е част от тези проблеми. Разбрали сме се с г-н Михов да се осъществи приемственост в баскетболната федерация и това е доброто. Трябва активна работа. Ще му помагам.”

На въпрос дали ще помага на Мишо Михов в бъдещата му работа и дали новият бос може да изпълни ролята на обединител, която приляга на неговия пост, Тонев коментира:

„Според мен човек се ражда с характера си. Смятам, че той има подходящ такъв и може да изиграе ролята на обединител, а не върху проблемите да трупа нови проблеми. Нека да се придържа към това, което веднъж е взето като решение. Добре да се запознае с действащите правилници и наредби. Сам да прецени кое трябва да се промени. Не са необходими генерални промени в администрирането на държавните първенства.”

Атанас Тонев заяви, че приема избирането си за почетен президент на Българската федерация по баскетбол като проява на тази задължителност на приемствеността, която е нужна.