Президентът на баскетболната ни федерация Атанас Тонев коментира тегления жребий за турнира за Купата на България при мъжете и жените: „За пореден път дирижирахме жребия, за да има максимално оспорвани мачове между равностойни отбори. Очакваме оспорвани срещи на всички фази. Разбрах от Иван Ценов, че залата в Самоков е великолепна.”

По повод съперниците на . женския ни национален тим в предстоящите евроквалификации босът на родния баскетбол заяви: „При жените е позната картинка. Продължавам да твърдя, че женският ни баскетбол има потенциал да играе на Европейско. Нещата опират до селекция и мотивация и ролята на селекционера е да достигне до сърцето на всяка състезателка. Коментарът ми след двубоя с Израел миналата година в квалификациите на жените бе, че явно някои не желаеха за играят на Европейско. Не, че бойкотираха, а не играха както могат.”

Атанас Тонев сподели още, че не смята, че опонентите на мъжкия ни отбор са отчайващи. „Извършваме подмладяваме. Дори треньор да не беше Пини Гершон, той ще е принуден да избира от Тодор Стойков до най-младите -Захариев и Божидар Аврамов. Не определям този цикъл като безсмислен. Ще се срещнем с колоси в европейския баскетбол като Италия и Сърбия. Важно е да се развие потенциала ни. Доказано е, че при пълна мобилизация постигаме максимума. Побеждавали сме и Италия, и Сърбия, и то в не чак толкова далечно минало”, каза Тонев.