Старши треньорът на Рилски спортист Александър Тодоров не бе много доволен, въпреки победата на неговите момчета над Спартак Плевен днес. Успехът с 11 точки разлика остави самоковци зад Плевен в директните сблъсъци, и може да окаже значение при крайното класиране след редовния сезон. Рилецо водеше на моменти с 20 и повече точки, но бе на път дори да изпусне победата в края.

„Не е странно, че от 21 точки разликата стана три, срещу отбор като Спартак Плевен, опитен отбор, който не се предаде в нито един момент. Те знаеха, че трябва да паднат с по-малко от 15 точки и мисля, че игра именно за това – да падне под 15 точки. Доволен съм от победата, не съм доволен от това, че можехме и да бием с тези 15 точки. Тръгнахме по по-тежкия път, сега трябва да побеждаваме във всеки мач до края,” заяви Тодоров за Гонг.

На Рилецо му предстоят тежки сблъсъци – в събота Лукойл Академик, в сряда – Левски. „След това и Черно море. Това е. Цял сезон, кога имахме лека програма?!,” отбеляза македонският специалист. „Аз не помня, освен със Сливен и Ямбол, да сме имали лек мач. Наистина, Левски и Лукойл са може би най-добрите отбори в България, но ние не сме се предавали никога, няма да се предаваме и сега.”

В играта на самоковци определено си личеше спад, като те направиха доста лекомислени пропуски. „В сравнение с мачовете от Балканската лига, играхме по-зле. Дори когато имахме аванс от 21 точки, не ние играхме толкова добре, колкото Спартак играеше слабо. Не знам къде е причината, тепърва ще анализираме този мач, но мисля, че можем много, много по-добре от това,” обясни младият треньор.

На въпрос как вижда предстоящите мачове, той каза: „С Лукойл в Правец, те не са губили толкова години. Варна не успя, да видим дали ние ще успеем. Това е мач, в който ние можем само да спечелим, не можем нищо да загубим. Там всички наши съперници вече са загубили по два пъти. Затова ако победим, победим. Ако не, продължаваме, с Левски и Варна ще са два трудни мача, там ще търсим победи.”

Помолен да определи шансовете на Рилски спортист за третото място, Александър Тодоров бе лаконичен: „По-малки от тази сутрин.”