Старши треньорът на Рилски спортист Александър Тодоров обяви, че иска различен подход за втория мач срещу Левски от серията за третото място в мъжкия баскетболен шампионат.

„Първото полувреме беше крайно без желание, подходът ни бе много лош. По-лошо стана и когато разбрахме, че Торо няма да играе, защото тази информация не я знаехме със сигурност до преди мача. Всички помислиха, че ще бъде леко, щом един от двамата им най-добри не играе, и тръгнахме с лош подход, те натрупаха преднина, която ние не успяхме да стопим,” заяви македонският специалист след поражението на неговите момчета в София днес.

„Левски е отличен отбор, отбор, който трябва да е утре на финал. Не може да се играе срещу Левски, ако нямаме поне пет или шест играчи на 100%. Днес имахме много малко.”

За пропуските от наказателната линия, зачестили напоследък, той отбеляза:„Проблем, който го имаме в последните мачове. Естествено, това е проблем само през последния месец, не беше така през цялата година.”

„Трябва да променим само подхода, само подхода. Променим ли подхода си, ние сме друг отбор. Ние не можем да се надиграваме с Лукойл и с Левски петима на петима. Ако Левски няма желание, и ние нямаме желание, тогава Левски ще спечели. За да спечелим ние, трябва да имаме по-голямо желание,” завърши Александър Тодоров.

Мач №2 е в петък в зала „Универсиада” в София.