Капитанът на националния ни отбор по баскетбол и лидер на новия стар шампион на България ЛукОйл Академик Тодор Стойков заяви в предаването „Гол линия”, че тимът му заслужено е станал отново първи. „Малко хора вярваха и им се искаше ЦСКА да е шампион, но те още не са дораснали. Ние имаме най-добрия отбор в България и го показахме. За мен отборът на ЛукОйл Академик пише историята. Радвам се, че потвърждаваме, че сме фаворити. Противниците ни още не са спечелили мач във финала”, каза Стойков на път за празненството на „студентите” късно снощи.

„Спечелихме това, за което се борихме. В УЛЕБ започнахме добре, а после не успяхме да се класираме. Вината пада върху нас, но има и други причини. Пожелавам си другата година ЛукОйл да има още по-добър отбор, а познавайки президента Валентин Златев знам, че амбициите му са такива. За съжаление той не е с нас да отпразнува титлата, но след като се прибере, ще има още поводи за радост”, добави още Тодор Стойков, който сподели, че контрактът му със „студентите” е изтекъл.

„Договорът ми свърши, но ако г-н Златев прецени, че съм нужен, разговорът ни ще е не повече от 2 минути. Ако пък не съм нужен, съм убеден, че ще си намеря отбор в чужбина. Като се върне г-н Златев ще разговаряме и смятам, че ще се разберем бързо”, обясни баскетболистът.

Тодор Стойков се зарече, че ще направи всичко възможно за успеха на националния отбор на България в предстоящите евроквалификации:

„Много неща ми минаха през главата миналата година, когато не успяхме да се класираме за Европейското. Познавайки Тити и неговите амбиции обаче, съм сигурен, че този отбор ще успее. Бъдете убедени, че аз ще направя всичко, за да се подготвя по най-добрия начин, за да мога да помогна първо на българския национален тим и второ - на Тити. Чувствам, че някак си го предадох, когато заминах за Испания и искам да му се реванширам. Не обичам да говоря за себе си, но сега ще кажа, че ако бях тук, нямаше да загуби от Левски, след което напусна ЛукОйл Академик и искам да му помогна да успее и да се сбъднат мечтите му.”