Най-добрият български баскетболист в последното десетилетие Тодор Стойков свършва с ергенлъка. Звездата и капитан на Лукойл Академик е направил предложение на дългогодишната си приятелка Денис и след по-малко от два месеца ще мине с нея под венчилото.

Сватбата ще бъде на 11 юли в царската резиденция Евксиноград, намираща се в близост до Варна – родното място на Стойков. Това изящно архитектурно творение е построено в миналото за лятна резиденция на княз Александър Батенберг. По-късно приказният замък се превръща в почивна база за служителите на Министерския съвет, а на 11 юли тази година дворецът ще бъде достъпен за всичките гости на сватбения ритуал на Тодор и Денис. По време на церемонията се очакват между 250-300 VIP гости - бизнесмени, спортисти и много други минали и настоящи звезди. Някои от тях вече получиха своите официални покани, а между първите с такива са националният селекционер на България Пини Гершон и неговият помощник Ави Ковалски.

Като най-вероятни кумове на младото семейство съвсем закономерно се спрягат босът на Лукойл – България Валентин Златев и неговата очарователна съпруга. Стойков е в отлични взаимоотношения със Златев и именно той е причина варненцът да се задържи в Лукойл Академик за дълъг период от време, информира bulgarianbasket.com

Страстите без съмнение ще бъдат огромни от начало до край, тъй като се очаква на събитието да пеят на живо едни от най-добрите български изпълнители от различни музикални жанрове.

Под въпрос е меденият месец на двойката младоженци, тъй като веднага след сватбата Стойков ще трябва да стартира подготовка с националния тим за Евробаскет 2009. Това ще бъде второто значимо събитие за капитана на България, която ще бъде част от най-големия баскетболен форум на това ниво в Полша през месец септември.