„Нашият отбор премина през много катаклизми тази година. Станахме шампиони в моя роден град – градът, който дава най-много таланти на българския баскетбол, срещу отбор, който има уникална публика и заслужава да играе на финала. Щастлив съм, че станах шампион във Варна и пожелавам на тези два отбора да играят финал и догодина”, заяви щастливият капитан на новия стар шампион на България по баскетбол ЛукОйл Академик Тодор Стойков след успеха с 3-1 победи над Черно море на финала.

- Какво е бъдещето ти?

- Сега мисля, че имам нужда от почивка, все пак съм вече на 32 години. Изхабим много енергия в евроквалификациите и след това в цялото първенство. Сега ще си почина и после ще се готвим за Европейското първенство, а след това каквото е било писано, това ще стане.

- Значи не изключваш възможността някой ден да се върнеш във Варна, а защо не и другата година?

- Вижте, не искам да давам повод за някакви приказки. Рано или късно ще се разбере какво ще е моето бъдеще. Нека сега да се радвам аз и онези, които обичат отбора на ЛукОйл за спечелената титла. Ще си почина и след това ме чака нещо, което е много важно за мен.

- Докъде ще изведеш и другия тим, на който си капитан – националния?

- Виждате потенциала във всички момчета и че имат желание. Готови сме за яки тренировки и мисля, че Пини Гершон ще направи така, че да има още една изненада. Тенчо Банев тази година игра важна роля за нашия отбор и вярвам, че и той като Васко Евтимов ще помогне изключително много. Вече вярвам, че отборът ни ще изглежда още по-добре с включването на Васко и дано да имаме шанс и там.