Името на капитана на националния ни тим по баскетбол и на шампиона ЛукОйл Академик Тодор Стойков от снощи вече е записано в нова страница от историята на престижния европейски клубен турнир за купа УЛЕБ. Стойков оглави класацията на надпреварата за най-много подадени асистенции, а освен това е и топ реализатор на турнира.

„Естествено, когато отстраниш силен противник след добра игра всички са доволни. Не мисля, че имаше еуфория, но съвсем нормално беше след добрата игра. Наистина доста добър мач направихме като цяло. Когато водиш с 15 точки е лесно да се коментира. Показахме добра игра в защита и доста по-добра игра в нападение в сравнение с първия мач”, коментира Тодор Стойков за Гонг от летището във Франкфурт, където „студентите” изчакват полета си за България.

„Няма да се предадем срещу Динамо Москва. Ще дадем всички по силите си. Убеден съм, че особено първият мач в София ще е доста интересен. Няма какво да губим, можем само да спечелим”, добави Стойков, а по повод поредното признание, което заслужи заяви: „Само мога да се радвам. Аз съм българин и се радвам, че българин печели това признание и е начело на тези класации.”