Легендата на българския баскетбол и Лукойл Академик Тодор Стойков официално си каза сбогом с феновете в Правец, на специална церемония, на която неговият номер 15 бе изваден от употреба. В тима на "студентите" от днес, 8 февруари 2014, номер 15 вече ще виси само на високо в залата.

Тодор Стойков каза официално "сбогом"

източник: снимки: gong.bg, botevgrad.com

Стойков бе уважен от много скъпи гости, цялото си семейство и много фенове.

Водещ играч не само в Лукойл Академик, но и в националния отбор и Черно море, Стойков получи заслужени почести от редица ръководители на родния баскетбол.

Думата първи взе президентът на Лукойл Валентин Златев, последван от президента на БФБ Георги Глушков, генералния мениджър на НБЛ Иван Ценов, и старши треньора на Левски Константин Папазов, придружени на паркета и от спортния директор на Лукойл Сашо Везенков и кмета на Правец Румен Гунински.

Тодор Стойков каза официално "сбогом"

източник: снимки: gong.bg, botevgrad.com

Речите на гореспоменатите освен, че отдадоха почит към славната кариера на Стойков, бяха изпълнени с пожелания за още по-успешен път занапред.

Тодор Стойков получш подаръци от всички, като сам не пропусна да даде своя последен шампионски потник на Валентин Златев.

Тодор Стойков каза официално "сбогом"

източник: снимки: gong.bg, botevgrad.com

От Левски Стойков прие потника, който никога не облече - този на "сините" с номер 1. Тити Папазов отдаде и специални поздравления към родителите на Тодор, които бяха част от скъпите за него хора по трибуните.

Церемонията приключи с окачването на екипа с номер 15 на стената, и с вдъхновяващо послание от 15 дечица с номер 15 на фланелките си.

Така Правец се сбогува с играча Тодор Стойков, но България ще чака и обещания голям бенефис.