Президентът на БК Левски Лукойл Тодор Стойков направи изказване преди старта на турнира от Купата на България по баскетбол. Шефът при столичния тим призна, че желае турнирът да е празник за баскетбола и играта да е честна. Стойков изрази надеждата си, че всички отбори ще покажат класа и ще подобрят нивото на родния баскетбол.
 
"Като президент на Левски Лукойл, бих искал този турнир да се превърне в празник на баскетбола и да мине под знака на феърплея и честната игра. Само така ще успеем да вдигнем нивото на българския баскетбол", това заяви Тодор Стойков по време на съвместната си пресконференция днес с президента на родната федерация Георги Глушков.
 
"Нека покажем, не само ние, но и всички отбори - красив и зрелищен баскетбол. Ще се опитаме да организираме турнира по възможно най-добрия начин, за да може всички да бъдат доволни, най-вече да донесем положителни емоции и щастливи мигове на феновете. Благодаря на Българска федерация баскетбол, че ни гласува доверие да организираме турнира. Мисля, че зала "Универсиада" е достойно място да се проведе този турнир", допълни легендата на Лукойл Академик и на мъжкия национален отбор при срещата си с медиите.
 
"Каним абсолютно всички фенове на баскетбола да дойдат в залата за турнира, независимо кой отбор подкрепят. Всички са добре дошли. За разлика от Националната баскетболна лига, Купа България предоставя възможност на всеки клуб-участник, да доведе, колкото привърженици поиска и да заяви, колкото билети прецени. Разбира се, говорим за заявки, до изчерпване на количеството на билетите и на местата. Още от следващата седмица ще предоставим билети на всички клубове, така, че да може хората по места да си закупят предварително билети и да са спокойни, че като дойдат в София, ще влязат в залата", каза още Стойков.
 
Турнирът за Купата на България ще се проведе в зала "Универсиада" от 6-и до 9-и февруари. На 6-и и 7-и февруари ще се изиграят по два четвъртфинала, с начален час на ранните срещи 18:00 часа и на късните 20:30 часа. Двата полуфинала на 8-и февруари са също от 18:00 часа и от 20:30 часа, а финалът за трофея на 9-и февруари е от 18:00 часа.