Капитанът на Лукойл Академик Тодор Стойков изрази задоволството си от 11-а спечелена титла от „студентите“, но категорично отказа да коментира бъдещето си.

"Щастлив съм. Момчетата направиха супермач днес, защо мен са хвърляли във въздуха, не е важно. Хубаво е да спечелиш пред собствена публика, трудно, лесно, това е," заяви Стойков.

"Искам сега нещата да се акцентират върху титлата, а не върху това дали аз ще продължа да играя. Ще говоря с президента и ще ви обявя," отговори той уклончиво на въпроса дали остава в Лукойл. "Не мога да ви отговоря. Моят договор свършва днес."

"Левски е достоен противник. Стана празник за баскетбола. Дай божа да вървим напред, и ако искаме да вървим напред, трябва да е така," отбеляза още лидерът на Лукойл.

"Хубаво е, когато залата е пълна, има атмосфера. Дано така да се запазят нещата, да има повече такива двубои. И най-добрият да победи. Играем все пак за феновете," каза Стойков.

"Ще анализираме точно и ясно нещата след ден-два. Ние реално не трябваше да играем изобщо този мач, предвид случилото се в четвъртия мач в София. Но всичко е възможно. Важното е, че Лукойл е шампион, и аз съм изключително щастлив," завърши Тодор Стойков.