Капитанът на българския национален отбор Тодор Стойков призна, че по-трудно да вкарва по време на мачове, отколкото в леглото. Играчът на ЛукОйл Академик сподели това в шоуто на Азис, като разкритията му ще бъдат излъчени в четвъртък.

В предаването ще стане ясно добър ли е Тодор Стойков в тройките и какво означава тройка в баскетбола, правопропорционална ли е височината на мъжа на размера на достойнството му и най-добър баскетболист означава ли и най-платен спортист.

„Ако височината определя размера, то всички баскетболисти са доста надарени”, шеговито заявява капитанът на ЛукОйл Академик.

На въпроса на Васко дали наистина хонорарът на Стойков за година е 300 000 евро, баскетболистът отговори: „За съжаление и аз бих се радвал да получавам толкова.”

„Мисля, че краят на моята кариера не е много далече, предпочитам хората да ме запомнят с добро”, ще сподели баскетболистът номер едно у нас и ще обяви, че не желае да се занимава с треньорство.

Стойков ще разкаже как преди 24 години в родния си град Варна, още невръстно момче, по невнимание отпива сярна киселина с мисълта, че е ябълков сок. Успява да се спаси и в знак на благодарност всяка година на 6 май прави курбан за здраве.

„Баскетболът е най-интелигентният колективен спорт”, категоричен е Стойков.