Двамата американци, пристигнали тази седмица на проби в БК Черно море Еврохолд – Тод Галоуей и Брайс Шелдън – показаха добри качества на днешната контрола, организирана от ръководството на „моряците”. Старши треньорът Спас Натов раздели наличните баскетболисти на два отбора, като Галоуей и Шелдън бяха в един състав, заедно с Богдан Боев, Владо Маринов и др. Срещу тях застанаха топреализаторите на Черно море Симеон Ценов и Левен Белберов, както и Пламен Алексиев, Николай Колев и др.

Въпреки изявите на американските баскетболисти, те загубиха двустранната игра с 84:100 точки. По-добро впечатление в наблюдателите остави крилото Брайс Шелдън, но гардът Галоуей също може да получи доверието на ръководството.

И двамата играчи на пробен период не се притесниха да изпробват стрелбата си от далечно разстояние, където именно се очаква от тях да са в най-добра форма. 193-сантиметровият Шелдън, който игра почти без смяна, завърши с 21 точки – пет тройки от 14 опита, един кош от средно разстояние и четири безгрешни наказателни удара. Към актива си 23-годишният баскетболист добави 3 борби, 3 асистенции и 4 откраднати топки.

Тод Галоуей нямаше толкова много късмет, като реализира едва три тройки от десет опита и завърши с 13 точки (2/4 от средно разстояние). Тъмнокожият гард овладя пет борби и подаде два завършващи паса.

Въпреки че срокът, който ръководството определи за пробен за Галоуей е 15 декември, а за Шелдън – 16 декември, се очаква решението на шефовете на Черно море още утре.

В събота Черно море гостува на Рилски спортист в Самоков, двубоят е в 17:30 часа.