Настоящият европейски шампион Панатинайкос потвърди пристигането си в България за бенефиса на легендата Георги Младенов. Той пък ще облече за последен път екипа на любимия Левски, за да излезе на терена в Арена Армеец срещу ПАО на 28-ми септември. Визитата на еврошампиона ще се осъществи най-вече благодарение на близките отношения на Тити Папазов с треньора на Панатинайкос Желко Обрадович.

„Доста време се коментира това събитие, че трябва да се случи и аз съм щастлив, че съм част от организацията. Не е тайна, че моята треньорска кариера започна с Гошо Младенов, а това е лесно. Организацията на този мач и идването на европейския шампион е добра награда за Гошо. Надявам се Арена Армеец да се напълни и благодаря на собствениците на зала Универсиада, че не проявиха ревност. Идеята за организирането на този мач като събитие започна от г-н Джиджев, който попита дали може да направим силен турнир по повод 50-годишнината на Универсиада. Само преди 10 минути от Национална спортна база потвърдиха, че Арена Армеец е свободна. Сигурен съм, че ще е много емоционално събитие. Наистина един завършек на една значима кариера”, заяви старши треньорът на баскетболния Левски Тити Папазов и добави:

„Имам идея как да бъде реализиран целият спектакъл. Ето сега се появи идеята, че не може това да мине без няколко думи от Ганелин Русинов. Може би ще подготвим един филм със значими моменти от кариерата на Гошо. Убеден съм, че 28-ми септември ще е дата, която дълго ще помните. Ще играе отборът на Левски срещу Панатинайкос и е най-нормално Гошо да вземе капитанската лента. Не е лесно да се направи тази организация. Дата трябваше да бъде съобразена с тяхната програма. Искам всичко да е изпипано. Такова събитие не се случва често. Това остава за много години. Дай Боже да се роди нов Георги Младенов. Но смятам, че това събитие ще е много запомнящо се. Колкото до билетите смятам, че класата на Георги Младенов и Панатинайкос трябва да бъде уважена. Няма да прекаляваме и всичко ще е в границите на нормалното.”