Старши треньорът на баскетболния Левски Тити Папазов заяви, че трансферите на Чарлз Джоунс и Арнас Казлаускас не са били лесни, заради липсата на много свободни качествени играчи на пазара.

„Принципно имахме интерес към Ламонт, но на него му се роди дете преди няколко дни. Познавам играта на Чарли и смятам, че може да бъде полезен. Да не забравяме и Бойко Младенов, който също е ново попълнение, независимо че е много познато име. Смятам, че вече имаме 10 изравнени състезатели, което би трябвало преди всичко да се отрази добре на тренировъчния процес. Казлаускас е опитен играч, представител на една от най-добрите школи в Европа, 100% е обучен, така че това ще бъде плюс за нас. Имал е доста добра кариера в чужбина с изключение на последната година. Не се е чувствал добре в Италия. Надявам се, че тук ще успеем да му създадем добре условия, за да бъде полезен. Чарлз Джоунс го познавате, той беше играч на ЛукОйл Академик, когато бях треньор там. В началото беше колеблив, но особено на плейофите беше един от най-добрите в състава”, коментира Тити и добави за новите чужденци:

„Двамата играчи са много опитни. Такъв е периодът на първенството. Това е едно от нещата, на които най-много заложихме, а именно, че са играчи с опит и когато идват решителните битки, това би трябвало да бъде плюс. Имаме договори с тях до края на сезона. Времето ще покаже доколко сме били прави в избора си. В интерес на истината нямаше много свободни играчи на пазара. Не беше лесно да стигнем до тези трансфери, но те вече са факт. Доколкото знам вече е пристигнало разрешението на литовеца, а до дни и това на Чарли ще е факт и се надявам да може да ги използваме още на мача с Работнички за Балканската лига.”

Наставникът на Левски потвърди високите амбиции на тима този сезон:

„Аз съм много амбициозен, но съм и реалист. Участие във Финалната четворка на Балканската лига и два финала в България ще е добро постижение. Нещо повече от това ще е не просто много добро, а отлично. Ако успеем да си свършим добре работата, всички заедно, които работим за този клуб, смятам че тези задачи са постижими. Естествено от там нататък каквото можем да вземе в повече ще бъде добре и ще го търсим, но програмата, която смятам за задължителна е да играем на тези финали. Естествено такава цел имат отборите на Варна, Плевен и Самоков, така че от четирите отбора един ще е финалист, а ние се надяваме да сме ние. И всеки един от тези отбори живее с тази идея, а това може би ще помогне за подобряване на качеството на първенството. Смятам, че тази конкуренция бе трябвало да се отрази положително на първенството.”