Помощникът на старши треньора на представителния ни отбор по баскетбол Пини Гершон - Тити Папазов, заяви след обявяването на списъка от 18 играчи, които ще се готвят за предстоящото Европейско първенство, че моментът винаги е тежък, когато трябва да се редуцира съставът.

„Това е оптималния състав. Пини трябваше да себе си да реши – появиха се нови млади играчи, на който смятам, че той даде малко повече картбланш в името на бъдещето. Неговата философия, която коментирахме е, че играчи, които са над 28-30 години, ако бъдат поканени, трябва да са в състава, иначе ако са поканен само, за да са част от подготовката, не е коректно към тях. Той смята, че Божидар Аврамов, Чавдар Костов и Иван Лилов имат сериозно бъдеще. Тежък момент е, когато трябва да се редуцира състава”, сподели Тити Папазов, който вече започва работа с част от повиканите момчета в университетския тим на България в следващите дни.

„За първи път на мен ми беше лесно, защото изборът не зависи от мен. Съгласен съм с логиката, че може би на лагера, в който ще сме в по-широк състав и трябва да отпадат играчи, за младите едно участие ще е предизвикателство и крачка към следващата година, когато може би ще имат по-сериозно присъствие в отбора. Именно на базата на тази философия Гершон не е поканил някои играчи, но това са реалностите. Смятам, че който и да е журналист ще посочи същите състезатели като г-н Гершон. Просто те не могат да се сбъркат”, отсече Папазов.