Със силна игра на капитана Тодор Стойков и натурализирания американец Родерик Блекни националният ни тим по баскетбол победи убедително Белгия с 18 точки разлика в първата от двете планирани проверки.

България гостува отново на домакините в Шарлероа довечера от 21 часа.
„Надявах се да победим, защото това щеше да е показателно за това, което сме свършили и голямата разлика е донякъде изненада за мен. Исках да видя как изглежда отборът извън София. Другата сряда играем в Босна. Вярно, че атмосферата няма да е като в Белгия, но снощи залата беше пълна. Публиката ни аплодираше, когато играехме добре, а при смяната на Блекни аплодираха доста дълго. Просто хората бяха дошли да гледах хубав баскетбол”, сподели старши треньорът Тити Папазов от Белгия след срещата.

„За мен е изненада, че Белгия не игра толкова добре, колкото очаквах. Те имат един от основните играчи на Реал Мадрид и вчера той показа високата си класа. Силно играха и близнаците. Много силен мач направи Тодор Стойков. Две единици даваха сигурност на отбора – Стойков и Блекни. Всички се стараха и 14-те играчи влязоха на терена. Добри моменти имаше и Ники Върбанов. Доволен съм от всички. Най-важното е сега да овладеем емоцията, да не се главозамайваме и да изиграем втори силен мач поред. Трябва да свикнем с мисълта, че имаме някакво ниво и да не се притесняваме. Такива победи носят положителни емоции. В момента, в който се приберем в София вниманието ще ни е ангажирано само с Босна. Скоро трябва да имаме информация за тяхната игра в Труция”, каза още Тити.

Баскетболистите ни се прибират в София утре вечер, а на 8-ми август гостуват на Босна в град Казин в първи мач от допълнителните евроквалафикации.