„Продължава да ни бъде тежко. Когато загубиш 4 секунди преди края с 1 точка, няма как да не бъде тежко, но това е спортът. Имахме добра преднина пропиляхме я, вината е почти изцяло в нас”, заяви старши треньорът на баскетболния Левски Тити Папазов ден след отпадането на „сините” на полуфиналите в родното първенство.

„Можем само да съжаляваме, защото мисля, че ние имаме някакъв потенциал да се противопоставим макар и частично срещу Лукойл на базата на успехите, които имахме против тях през годината. Ние реално оставаме единственият отбор, който е с положителен баланс срещу тях през сезона”, добави Тити.

„От появата на новите спонсори към днешната дата всичко е получено на деня. Аз съм шокиран от такова твърдение, че не сме получавали заплати. Това не може да остане в тайна. Знаете, че дори играчите да не го споделят, в широк кръг винаги тези неща излизат наяве. Плюс това знаете като спечелихме купата каква сериозна премия беше дадена и аз гарантирам, че към днешна дата, смятам, че съм бил безкрайно лоялен винаги в своите изказвания, нямаме закъснение един ден. Всичко, което е договорено се изпълнява и ние получаваме възнаграждения на всяко 15-о число. Нас какво ни боли, че ако Черно море не се класира на финал, Асен Христов нямало да дава пари за Балканската лига. Ние не получавахме пари в началото на годината и играехме като луди, и чакахме да се оправят нещата. А когато се оправиха нещата, ние да тръгнем против себе си, това не кореспондира с логиката”, заяви наставникът на БК Левски, който ще трябва да спори с Рилски спортист за бронзовите медали в шампионата.

„Ние имахме възможност в края на редовния сезон да избираме съперник и не го направихме. Дори тогава не си позволихме, когато имахме интерес да загубим някой мач. Надявахме се на финала да откраднем нещо от Лукойл. Дали могат сега да се засегнат новите спонсори на Левски, като излиза, че не са плащали пари, като те знаят, че на всяко 15-то число ги превеждат. Имаме да получаваме една заплата на 15 юни за месец май. Ние така ги получаваме. Това се знае. Мога само да бъда безкрайно благодарен на хората, които спасиха отбора и към днешна дата са безупречни. Сега, че утре нещо може да стане не дай Боже, някой може ли да гарантира за бъдещо време”, коментира още Папазов.

Колкото до предстоящата серия за третото място с Рилски спортист, която започва в сряда Тити каза: „Ще се опитаме да се вдигнем. Това е силата на един отбор. Рилски спортист е добър отбор, би трябвало да са по-мотивирани. В края на краищата ние трябва да играем за нашата чест.”