Живко Стоянов отпадна от групата на студентския ни национален отбор, който ще отпътува утре за 25-ата Универсиада в Белград, съобщиха от родната федерация.

Старши треньорът на българския състав Тити Папазов ще заведе в сръбската столица 12 играчи. В щаба му влязоха Янко Янчев, Лъчезар Коцев и масажистът Явор Касабов.

На 3 юли България стартира надпреварата със сблъсък срещу Украйна, а във втората си среща националите играят с Япония.

Папазов ще разчита на: плеймейкъри – Асен Великов, Владимир Маринов; гардове - Иван Лилов, Чавдар Костов, Златин Георгиев, Станислав Славейков, Сергей Цветков; крила – Христо Николов, Павел Маринов, Павел Иванов и центрове - Николай Върбанов, Крум Дойчинов.

„Мисля, че добро представяне за България ще е между 5-о и 8-о място. Очаквам един силен турнир, който ще е полезен не само за момчетата, които след това ще се готвят в мъжкия национален отбор, а и за всички останали. Все пак ще играем седем мача”, каза Папазов.

„Очертава се силен турнир от 26 отбора. Естествено не всички ще бъдат на такова високо ниво като САЩ, Сърбия, Русия и Литва. Няма да е лесно. Предстои ни тежък и много важен първи мач с Украйна. Нямахме много време за подготовка, но ще се опитаме да компенсираме с много желание и хъс”, коментира преди заминаването старши треньорът на студентския тим на България Константин Папазов.