Треньорът Константин Папазов ще събере състава на студентския национален отбор на България по баскетбол на 25-ти юни. Тимът ни ще се готви за участие на 25-та Универсиада в Белград, Сърбия. Надпреварата е от 2-ри до 12-ти юли. Тити вика селектираните баскетболисти в зала „Христо Ботев” в София.

На лагера се очаква да се явят 13 състезатели: плеймейкъри – Асен Великов, Владимир Маринов; гардове - Иван Лилов, Чавдар Костов, Златин Георгиев, Станислав Славейков, Сергей Цветков; крила – Христо Николов, Павел Маринов, Павел Иванов, Живко Стоянов и центрове - Николай Върбанов, Крум Дойчинов.

До началото на Универсиадата студентският ни тим ще тренира двуразово, като вече са предвидени две контролни срещи с националния ни тим до 20-годишна възраст, който е воден от Иван Чолаков – мъже до 20 години. Първият двубой е планиран за 27-ми юни от 18 часа в зала „Христо Ботев”, а втората среща е насрочена за 30-ти юни отново от 18 часа в Спортния комплекс в Правец, където младежите водят подготовка за предстоящото Европейско първенство да 20 години, Дивизия Б в Скопие, Македония.