Безспорно най-близкият човек на треньора Пини Гершон в България – Тити Папазов заяви, че смята и вярва, че 57-годишният трикратен шампион на Европа с Макаби Тел Авив, ще остане свързан с българския баскетбол. Гершон си замина за Израел тази сутрин, за да застане начело на клубния си тим. „При всички случаи има разлика в изпращането днес и от преди една година. Тогава бяхме много радостни, а сега колкото и да се опитваме да се прикрием зад реалността, и двама ни боли, а и целият щаб”, сподели асистентът на Гершон в държавния ни отбор.

„Със сигурност той ще бъде част от този проект, който ми се иска да бъде реализиран. Смятам, че най-вече Мишо Михов заслужава присъствието на Пини Гершон, защото е с неизчерпаеми амбиции. За да могат да бъдат реализирани тези амбиции, човек като Пини Гершон трябва да бъде част от този амбициозен стратегически план. Ние вече сме много близки с Пини за тези две години, през които сме заедно. И Росен, и Любо Минчев и Тони Дечев са хора с големи амбиции и не могат да се примирят с това, което се случи. Смятам че, причината е много по-далече и по-дълбоко, за да дам сега еднозначен отговор какво сме направили. Пини има виждане и стратегия за бъдещето и смятам, че ние трябва да му се доверим, което пък ме кара да мисля, че ако ние му се доверим той ще е част от нас. На този етап той е прав, че ние постигнахме бързо успеха, след един цикъл да се класираме и обхванати от еуфория пропуснахме фундаментите, които трябва да се направят в българския баскетбол. Ние трябва да извадим своите поуки от това представяне. Разочаровани сме днес, утре и всяко чудо за три дни. Това, което каза Пини, че трябва да се направи цялостна стратегия за работа с децата, смятам, че ще бъде реализирано, защото Мишо Михов е много амбициозен. Той има много големи амбиции, граничещи с нереалното, иска българският отбор да отиде на друга висота”, каза Папазов.

„Аз смятам, че Пини ще остане. В някои случаи в живота, за никой не е тайна, въпреки че се спекулира, той наистина работи тук без пари, но обичта, която получава в България, смятам че няма цена. Истински ми се иска и вярва, че той ще остане. Има страхотен натиск върху него да поеме националния отбор на Израел. В Израел отпадането се приема като национална трагедия. Знаете, че там баскетболът е светиня. Аз смятам, че той ще удържи на това да не бъде треньор, защото тук се чувства по-добре. Сега, доколко това ще стане факт, ще оставим времето да покаже. Едно е сигурно, че той дойде от небето на българския баскетбол и аз смятам, че като ще идва по този начин, ще трябва да стои по дълго. Никой не вярваше, но стана. Илюзията се сбъдна и на мен ми се иска да продължи по-дълго. Независимо, че съм много разочарован от някои мнения, няма съвършени хора, сигурно и той има кусури, но да се опитаме да оскверним името на специалист от неговата класа, само в България може да стане. Може би в някакъв смисъл, ако не остане, значи не сме го заслужавали този човек. Той не знае това, което аз сега споделям, но самият факт, че хора, които не са влизали по физическо да правят оценка на неговите качества като треньор, е най-малкото обидно и аз го приемам като голяма обида. Готов съм да ме наричат всякакъв и да ме обиждат, но да търсят кусури в него, просто е скандално. Това е присъщо само за нас. Все едно да дойде Фъргюсън треньор в България и някой да му прави оценка на качествата. Това само у нас може да стане. Пак казвам, че няма как да стигне до ушите му, защото ако стигне до ушите му, въобще няма да се замисли да не дойде”, коментира емоционално Тити Папазов.