Левски Лукойл победи Рилски спортист с 95:93 точки в Самоков в отложен мач от 16-я кръг на Националната баскетболна лига, а треньорът на "сините" Тити Папазов коментира, че съперникът е показал характер.

"Рилски спортист е много добър отбор и когато един отбор минава през трудности, той става още по-мотивиран и сплотен. Контузията на Гуджино прави ситуацията при домакините още по трудна и се отразява на отбора, но пък се радвам за Васов. Това момче, местно, заслужава да играе. Нормално, и аз да бях на мястото на Удо, и аз щях да заложа на по-опитните, но мисля, че след днешния мач Васов си заслужи мястото на терена, защото се видя, че в него има потенциал и може да даде възможности за по-широка ротация при външните играчи на Рилски, особено при контузията на Данчо и болестта на Евгени. Иначе добър мач", заяви Папазов.

"Отборът на Рилски спортист показа характер и се върна след изоставане. В третата част мачът бе равностоен, а в последната четвърт смятам, че се отрази по-голямата ни ротация. Имаме 6 човека с 10 и повече точки. Очаквахме,че лидерите при домакините ще са Златин Георгиев и Мартин Маринов, които отбелязаха важни кошове от трудни позиции. Тук е много трудно място за играене, защото когато дойде Левски, и залата е много мотивирана, и играчите на Рилски винаги дават максималното от себе си в тези мачове. Точно за това се радвам, че в последно време печелим мачовете си тук, а и че вече сме твърдо на първо място преди последното завъртане", коментира още Тити Папазов.

Баскетболистът на Левски Христо Захариев пък заяви: "Получи се интересен мач. Отборът на Рилски играе силно вкъщи, а и по традиция тук се играе трудно и се радвам, че победихме. В началото успяхме да натрупаме преднина, но Рилски бързо я заличи и от там мачът стана интересен и завързан. В края беше добре, че си вкарахме фаловете, защото домакините отбелязаха доста тройки, с които за малко не обърнаха мача. Радвам се, че спечелихме в крайна сметка и успяхме да затвърдим първата позиция."

източник: facebook.com/pg/NBLBulgaria/

"На първо място искам да поздравя отбора си за добрата и мъжка игра. Това е нещото, което изисках преди мача, преди тактика, преди всякакви други неща. Казах им, че трябва да играем с достойнство и да се борим мъжки и смятам, че момчетата го направиха. Днес реално играхме със 7 човека, тъй като и Тони Гуджино липсваше заради травма. Това се отрази и умората в отбора си пролича, въпреки че момчетата бяха пределно концентрирани и дори по ефикасност бием Левски Лукойл със 122- 103. Водим и по борби, и по асистенции. Допуснахме да ни вкарат 14 тройки, но все пак Левски Лукойл е най-класният отбор в българското първенство", пък каза Людмил Хаджисотиров - Удо.

"Въобще, в ситуацията, в която сме в момента е радващо, че в голяма част от мача ги надиграхме. Поздравявам играчите и благодаря на публиката за подкрепата. Смятам, че ако играем с този дух, ще вървим напред. Надявам се, че по скоро в игра ще се върнат Тони Гуджино и Евгени Хаджирусев, с което ротацията ни ще се увеличи. Миро Васов също се включи добре, но мога да кажа, че като цяло всички играчи играха сърцато, за което им казах, че в повечето такива случаи Господ също награждава тези играчи за старанието. Накрая  докарахме мача до точка за точка, но когато техният най- обър изпълнител на наказателни удари постоянно стреля от фаула е трудно Левски Лукойл да бъде победен. Пак поздравявам отбора си и се надявам, че няма да имаме повече контузии и ще успеем да се запазим здрави, защото само след няколко дни имаме още по-важен мач с Ямбол", сподели още старши треньорът на Рилски спортист.

"Тежък мач за нас. За разлика от предни мачове, в този излязохме пределно мобилизирани и концентрирани, което мисля, че се видя и на терена, защото играхме като равен с равен с Левски Лукойл. Все пак нещата в края на мача се стекоха така, че не успяхме да спечелим двубоя, за което всички много съжаляваме", добави баскетболистът на Рилски спортист Златин Георгиев.