„Още не мога да повярвам. Аз съм обективен човек и оценява реално нещата. Ние нямаме големи шансове, но логиката на спорта, нашето голямо име и любовта на феновете ни задължават да играем за победа. Днес смятам, че с поведението и себераздаването доказахме, че заслужаваме пълна Арена Армеец на 15-и февруари. Именно това е най-голямата победа от днешния ден“, заяви старши треньорът на Левски Тити Папазов след победата над Лукойл Академик със 77:69 точки в Националната баскетболна лига.

„Може би, дори това е голям плюс за Лукойл, защото предстои Купата и те ще се мобилизират. В решителните моменти имахме малко повече шанс. Не се е случило нещо невероятно. Сензацията обаче е факт. Това е най-голямата награда за феновете, защото те не спират да ни подкрепят, знаейки че потенциалът ни не е много голям. Най-големият ни плюс е невероятната подкрепа от трибуните. Павката каза, че е почувствал, че това е единственият шанс да се отблагодарим на хората, които ни подкрепят“, коментира още наставникът на „сините“ баскетболисти.

„Ние ползваме играчи от А група, за да кърпим в състава. Джими Хънт пристига утре. Опитен играч, а ние имаме платена квота за чужденец. Той е близък с Митко Ангелов и в коментари във Фейсбук е станало дума. Имаме принципна уговорка и с Васко Евтимов. Той е в САЩ и като се върне, имаме уговорка да помогне“, добави Тити и продължи:

„Слагам си ръка на сърцето и ще кажа, че преди мача се молих да паднем с прилична разлика, заради хората. Искрен съм. В хода на мача обаче показахме много характер и воля, и бяхме наградени. Но за да бъдем с този успех, има голяма заслуга и отборът на Лукойл. Играха под техните възможности. Радвам се много, но не мога да приема еуфорично нещата, защото съм реалист и друго нещо стои залегнало съзнанието ми – спасяването на този отбор.“

„Сега мога да кажа: Хора, категорично заслужаваме! Ние се стараем максимално да ви се отблагодарим за това, което ще направите на 15-и. Пред нас целите са да играем добър баскетбол, да се борим за името си и да успеем да оцелеем с помощта на нашата публика“, заяви още Тити Папазов.