Наставникът на баскетболния Левски Тити Папазов заяви, че победата на Черно море над „сините” в София в петъчната среща от кръга е напълно заслужена.

„Можеше да стане някакво чудо накрая, но нямаше да бъде честно. Те загубиха два мача така нещастно и беше нормално следващия вече да го спечелят. Не е било късмет от страна на Варна, а абсолютно заслужена победа. Поздравявам Даниел, защото знам, че над него тегне страшно напрежение като млад треньор на отбор с амбиции. Ако има нещо положително от днешната загуба е, че смятам, че човек и треньор като него заслужава това признание, което получава сега от Варна”, коментира Тити след двубоя, загубен с една точка – 89:90.

Старши треньорът на „сините” сподели още, че в часовете преди мача той и ръководството на „сините” са направили всичко възможно да уредят документите на американеца Дуейн Мортън, за да може той да получи навреме разрешително за работа, което за му позволи да играе срещу варненци.

„Сега, ако трябва да игра мача от начало, ще играя категорично 40 минути с Мортън. Той твърди, че преди всеки двубой спи, а ние днес отделихме три часа абсолютно законосъобразно и ходихме до Сърбия, за да може той да бъде извън България в периода, в който днес получава разрешение за работа. Няма на кого да се сърдим, това е наша грешка. Ние реално трябва да сме благодарни на тези, които искаха да ни извадят очи вчера и ни подсказаха, а ние не знаехме често казано. Не знам какъв щеше да е казусът, но това не е оправдание. Изпуснахме решаващи ситуации, а и петте фаула на Асен Великов се отразиха. Бяхме и без Павел Иванов, който е контузен. За Златин Георгиев смятам, че е много талантлив играч, но изобщо не е готов. Но каквото и да приказваме, имаше един отбор, който повече желаеше успеха. Колкото до репликите - на играчите на Левски винаги някой им е виновен. Това е в последните четири-пет години, а не нещо ново. Само мога да сваля шапка на Васко Евтимов, който е безкрайно полезен човек за хората, които, ако искат да се учат, това е примерът”, заяви Тити.

„Говорих на момчетата, че ние събудихме отбора на Мега Баскет след две загуби, същото направихме в Плевен, а и сега - също. Ние си играем малко така за кеф. Големият плюс за Черно море днес беше Николай Колев. Заслугата за победата е първо голямото желание на Черно море и второ – много добрата игра на Колев е това, което нас ни изненада. Ние смятахме, че трябва да имаме преимущество в подкошието с Васко Евтимов и Торо, но резултатът е 34:32 за тях”, каза още Папазов.

Тити разкри, че Маркъс Хол е лекувал контузия в последните дни, която е била запазена в тайна.

„Недостатъчно ефективен Маркъс Хол, който наистина три дни не тренира, а ние криехме това, за да не го разбере съперникът. Мисля, че го възстановихме добре, не е нищо фатално, но я нямаше тази агресия в него. Имаше много слаба връзка в подкошието, ама като свърши мачът всеки знае състава”, добави старши треньорът на Левски.