Асистентът на националния ни селекционер Пини Гершон – Тити Папазов стана свидетел, как клубът на Прийст Лодърдейл стана шампион в Лятната лига на Китай, два кръга преди края. Тити изгледа на живо днешния домакински успех на Гуандонг и му предстои разговор с натурализирания американец, от който ще зависи дали дългучът е навит да облече националния екип на България в предстоящите евроквилафикации.

„Лодърдейл отново отбеляза 37 точки днес. Отборът му победи, а така стана шампион в Лятната лига на Китай, два кръга преди края. Видях обаче, че трудно може да го отделим от тук, защото половин час след мача той все още беше обграден от феновете и трябваше бодигардовете да се намесят, за да напусне залата. Има невиждан интерес към него. Всички деца се изредиха да се снимат с него”, сподели Тити за Гонг, буквално минути след края на шампионската победа на тима на Пи Ел.

„Можем само да съжаляваме, че преди години сме изпуснали този човек, въпреки че до голяма степен вината беше и в него. Аз дойдох със смесени чувства и смятах, че с годините би трябвало да върви надолу, но –напротив. Факт е, че лигата не е на някакво супер ниво, но има добри американци. Днес в противниковия тим американецът, който играеше срещу Пи Ел беше тотално обезличен в директния сблъсък между двамата. Сега отивам в хотела му и имаме среща, ще вечеряме заедно и ще говорим. Надявам се, че нещо може да се измисли, защото казвам, че съм приятно впечатлен. Присъствието му в отбора е изключително. Тимът има само една загуба и е убедителен шампион. Имаше много добра атмосфера в залата, всички очакваха успеха. Бяха се подготвили с празненство след мача. Смятам, че може да ни бъде полезен и тъй като негово първенство започва през септември смятам, че поне в първата фаза може да помогне”, коментира още Папазов.

Мъжкият ни тим по баскетбол се събира на 2-ри юли в София, а старши треньорът Пини Гершон се очаква в столицата на 6-ти.