Старши треньорът на баскетболния Левски Константин Папазов бе доволен от днешната изстрадана победа над Черно море, макар умората да си личеше, както в играчите му, така и в самия него.

Папазов коментира афектираното поведение на президента на Черно море Асен Христов след края на мача. Христов обяви, че съдиите свирят в полза на Тити, и на Лукойл Академик, а Папазов отбеляза: „Аз съм изненадан безкрайно, Асен Христов е един великолепен човек, който според мен в момента под някаква емоция изразява мнение.”

Относно драматичната победа с 84:82 след продължение, наставникът на „сините” каза: „Абсолютно заслужена победа, смятам, че ние показахме един невероятен дух и успяхме да спечелим. Прекрасно първо полувреме на Варна, може би малко се улисаха от голямата преднина, много бързо ние вкарахме десет поредни точки и се върнахме в мача и това ни даде шанс да вярваме, че можем да успеем. На полувремето им казах, че не можем с един кош да вкараме 19 точки, да играем минута за минута, постепенно да намаляваме, и ако имаме удобна ситуация, ще атакуваме и мача. Може би това е дало някакво спокойствие. Радвам се, че след изтощителния мач, който играхме в Македония, по-малко от 48 часа след това, показахме характер и воля. Това е определящо за бъдещето на един отбор. Мача е важен, защото сега имаме малко повече спокойствие за оставащата част от първенството, имаме три мача, които ако спечелим, сме втори.”

„Сега имаме 48 часа почивка, дори за секунда не трябва да мислим за баскетбол. След осем мача за 22 дни, имаме нужда от адекватна почивка. От понеделник започваме да работим. Бургас не може да ни противодейства, мислим за полуфиналът с Рилски спортист, който ще е много тежък. От понеделник мислим за Купата, до петък мислим за Самоков, ако успеем да ги победим, ще мислим и за финала,” заяви целите на Левски Папазов.

На въпрос дали според него съдийството е било слабо, Тити сподели:„Съдийството може да е слабо, ако то обърка мача, ако предреши изхода от този двубой. Аз съм пристрастен, пристрастен е и целият щаб на Черно море, и на Левски.”

„За мен е необяснимо защо играем по-слабо през първите полувремена. Безкрайно много умора има, това, което направихме накрая е свръхусилие, характер и воля. Дано пък следващите мачове да си вземем поука и да ги почваме от началото добре. Иначе сигурно е било интересно и забавно отстрани, но на мен не ми беше забавно,” завърши Тити Папазов.