Наставникът на БК Левски Лукойл Тити Папазов беше щастлив след успеха на тима му над Рилски спортист Самоков в двубой от баскетболното първенство, ето и както каза той след победата. Левски взе мача със 73:72 точки в дербито от 16-ия кръг на НБЛ за мъже.

"Днес спечелихме с божията помощ. Не по-малко победата щеше да заслужава и Рилски спортист. Аз съм убеден в едно- г-н Георгиев дойде след мача и ме поздрави. Със сигурност го боли, защото вече 25 години дава пари за този отбор, но... Иначе аз съм казал на моите играчи, че до 17 февруари, ако в този състав нямаме предимство, което да ни даде спокойствие за плейфоите, ще има промени", коментира наставникът на победителите Тити Папазов. 

"След днешния мач смятам да им дам още малко време. Днес слаб мач на двете ни четворки, които бяха най- стабилните до този момент. Гларуса беше лидер на отбора до този момент, но тази седмица не показа познатото си лице. Нормално е! Джордан и Леброн Джеймс също имат спадове. Сега ще се готвим за втори мач с Рилски във вторник и силно се надявам, че той ще бъде също толкова атрактивен, колкото този днес", добави той.

"Първо искам да поздравя моите състезатели, които се бориха до последно. Смятам, че второто полувреме бяхме по-добрия отбор. Имахме и чисто баскетболни грешки, като всеки отбор. Изпуснахме да вземем две борби в нападение, но мачът пак беше спечелен. Поздравявам си играчите още веднъж, а ако този отбор така мисли да бие - успех! Все пак и ние ще си извлечем поуките от мача, чисто баскетболните, но другите неща не знам как ще се оправят. Дано има някакъв анализ, дано има някакво говорене. Сега във вторник ни предстои нов мач с Левски в "Универсиада" и започваме да се готвим за него", заяви треньорът на Рилски Спортист Людмил Хаджисотиров.