Старши треньорът на Левски Константин Папазов не спести похвали за съперника на неговия тим днес Рилски спортист. „Сините” спечелиха с 88:84, но губеха през по-голяма част от мача.

„Рилски спортист е отборът, който може би играе най-добре в момента в българското първенство. Може би тройките на Арнас (Казлаускас) през второто полувреме повлияха да спечелим. Отборът на Самоков играе най-грамотния и най-добрия баскетбол. Съвсем спокойно можеха да победят и щеше да бъде заслужено,” заяви Папазов.

„Спечелихме с характер, те имаха много добра успеваемост при стрелбата. Ние през второто полувреме имахме тази успеваемост, която те имаха през първото. Много труден съперник за нас, неудобен, с много подвижни центрове, и много добър треньор. Неслучайно те се представят най-добре в Балканската лига от българските отбори, неслучайно победиха Лукойл, и неслучайно днес водеха през по-голяма част от времето. Те имат много добър колектив. Рилски спортист не отстъпва по нищо на Левски, Плевен и Варна, и един от тези четири отбора ще играе финал за Купата с Лукойл, изравнени са адски възможностите, да се надявам ние да бъдем този отбор.”

„Аз не виня феновете, че не идват в залата, те са там, когато ние ги накараме да дойдат. Ние подадохме молба до Лигата, да не играем с Черно море в петък в „Триадица”, а в понеделник, тъй като и двата отбора имаме мачове в сряда за Балканската лига. Те казаха, че сме в равни условия и ни отказаха, глас в пустиня. Но след това ще се опитаме да играем в „Христо Ботев”. Ние трябва да се съобразяваме с феновете, не те с нас, и ние трябва да ги накараме пак да дойдат в залата.”

Относно програмата на Левски, Тити коментира:„Имаме много тежка програма, играем мач за мач. Мисля, че се изискват повече психически, отколкото физически сили. Но не можем да си редим програмата, както ние искаме. Поискахме една елементарна смяна за мача в петък. В сряда вечерта играем в Кавадарци, а в петък – в София...но – глас в пустиня. Надявам се, че Варна не са имали умисъл, а са имали друга причина.”

На въпрос има ли шанс Васил Евтимов да се завърне в Левски, Папазов обясни:„Васко Евтимов не може да се присъедини към нас, защото срокът за картотекиране приключи. Вратата на Левски винаги е широко отворена за него, но за съжаление не можем да го използваме. Знаете, че имаше такъв трансферен период, който Лукойл го махнаха. Сега може би и те съжаляват, че са го махнали.”