Константин Папазов ще бъде старши треньор на Левски през новия сезон. Това призна самият треньор по време на пресконференцията по награждаването на националния тим на България за отбор номер 1 на месец август. Въпросното назначение се очакваше, но и досега няма официално потвърждение от ръководството на „сините”.

"След два дни ще започна работа. Не е тайна, че имам разговори с Левски. Все още не съм подписал договор, но съм дал дума. Имам морален ангажимент към собственика на Левски", каза Папазов.

Относно работата си с Пини Гершон в националния отбор Папазов заяви, че е "божия награда". "Имам уникален късмет да работя с Гершон. Приемам го като божия награда за любовта ми към баскетбола. Аз съм може би единственият човек в света, които е близък с двамата най-велики треньори - Пини Гершон и Желко Обрадович", добави Константин Папазов.

"Това, че получаваме тази награда в месеца, когато имаше олимпийски игри е нещо невероятно. Националният отбор по волейбол също заслужаваше тази награда. те направиха нещо невероятно, въпреки че на нас ни се искаше повече. Имам няколко такива награди, но тази е най-ценната, с най-голяма стойност", каза още той.