Треньорът на Левски - Тити Папазов, направи емоционално изказване след загубата на неговия отбор със 74:80 от Балкан в Ботевград. Срещата беше първи полуфинал в НБЛ. 

„Един човек играе като 16-годишен, а не другите от отбора… През 2019 г. Балкан стана заслужено шампион, въпреки допусната съдийска грешка. Моят колега има уникалната способност да представя всичко така все едно светът е свършил. Защо не беше толкова коректен и убедителен, когато записа тренировката на Академик Пловдив?! Това е недопустимо в 21-ви век. Преди 25 години казах на Желко Обрадович – гледам ви отгоре в залата и си мислят, че правите голямо геройство. Тогава той ми каза – ако още един път чуя, че си направил подобно нещо, никога повече няма да ми звъннеш в този живот. Тази селящина не е допустима. През целия мач – цирк, за да може тази уникална публика да бъде манипулирана и да създаде това, което се създаде. Те са прави за себе си. Поздравявам публиката на Балкан, която е изключителна ценна за този тим", започна Папазов. 

"Поведението на моя колега, който го играе изключително честен… Ако беше толкова честен, защо не каза дали има фаул в нападение на Крис Минков и тройка, получена от Дерик Маркс?! Защо не каже дали има крачки на Васил Бачев в края на третия двубой с Академик?! Защо тогава не бяха толкова честни?! Аз също смятам, че в последното нападение от редовното време имаше нарушение срещу Крисчън Джоунс. Това е 100-процентов фаул. Някой помни ли дали има връчена топка и той направи панаир, за да им дадат прекъсване. Това е недопустимо, но вината е само в нас. Категорично ще кажа, че ние можем да побеждаваме, когато не сме отбор. Мога да поздравя колегата, че със своето поведение умее да мотивира страшно много своя тим и въпреки голямата разлика, с която изоставаха от 10 точки, направиха пълен обрат. Обидно е да се преувеличава как те са най-честните след това, което се случи с Академик. Снимането на тренировката е недопустимо и няма място в спортния морал. През цялото време, след като му отсъдиха техническото нарушение, беше цирк, но това по никакъв начин не омаловажава успеха на Балкан", продължи той. 

„Вината е изключително наша. Недопустимо е отбор като Левски с толкова класни играчи, един от тях е Марио Литъл, който се подигра с другите… Категорично заявявам, че това не е професионално. В НБА може да прави каквото си иска и да играе по този начин. Винаги съм държал на моя тим да бъде колектив, да бъде важен Лъчезар Димитров, който е контузен, да бъде важен Станислав Ваклинов, който е на тренировка, както и Мартин Петров. Те са точно толкова важни, колкото и звездите, защото последните не могат да се развиват без пионките. Това, което направи Литъл, е недопустимо“, добави Тити Папазов.

„Баскетболът е игра за всички, а не за отделните индивидуалности. Когато направим отбор по стрийтбол, той ще бъде главен герой. Това е недопустимо. Наша си работа е какво ще извлечем. Ние се на****ме, сега трябва да се съберем и да си избършем л***ото. Вината е 90% в нас. Какъв баскетболист трябва да бъдеш, когато водиш с 3 точки, да направиш нарушение и да не допуснеш тройка?! Играчите, които имат претенции, трябва да знаят, че в този момент се прави фаул. Аз не знам, колегата не го знае, за съжаление не го знаят и играчите", завърши той.