Старши треньорът на баскетболния Левски Тити Папазов както винаги бе много емоционален след края на мача между „сините” и Рилски спортист, завършил с успех за неговия отбор 94:88.

Папазов коментира сблъсъците между феновете на домакините и неговия отбор, като според мен виновни за тях са организаторите на турнира. Относно изказванията на Симеон Варчев, който обвини Пини Гершон за представянето на националния отбор на Европейското в Полша, Тити бе повече от ясен: „Или им правим свирки или после ги ругаем, средно положение няма”.

„Нормално, два отбора искат да спечелят, има неприятни моменти, но положителните са повече. Ако всички отбори искат да побеждават, както тези два отбора, ще бъде добре за българския баскетбол”, заяви Папазов.

„Не мога да се сърдя на публиката, тя е Господ. Мога да се сърдя на организаторите. Да отбележа, че ние всичко си плащаме на този турнир. Съжаляват, че са ни поканили, при положение, че си плащаме всичко. Ние сме поканени да участваме за наша сметка. Откакто Бойко Борисов беше в МВР има респект към полицията, можеше да има поне двама полицаи. Публиката е господар на такова събитие, виновни са тези, които не ги контролират, аз лично не съм показал нито един неприличен жест към публиката. Топката никога не лъже, два фаула изпуснаха, това съм казал”, обясни Тити.

„Безкрайно съм доволен от характера на отбора, може да не станем първи, но Левски е отбор с чест и достойнство, отборът ни стои зад най-голямото име в българския спорт и трябва да го пази”.

Папазов не пропуска да коментира проведеното днес Общо събрание на баскетболната федерация и изказването на Симеон Варчев, който открито нападна него и селекционерът на националния отбор Пини Гершон.

„Тези, които се правиха на активни да бяха по-активни на събранието, разбрах, че е имало гробно мълчание. Съжалявам, че Варчев е с напредналата възраст, явно има болест деменция”, каза Тити по повод думите на Варчев, че Желко Обрадович не е имал успехи на ниво националния отбори.

„След като 1998 година Желко Обрадович е станал световен шампион и си присъствал на този финал, значи имаш тежки проблеми с паметта. Не мога да допусна такива хора да коментират качествата на Пини Гершон и Желко Обрадович. На мен никой не трябва да ми обяснява, че отборът е играл слабо в Полша, аз съм го видял по-добре”.

„Бих приел критика от всеки, но да ме критикува такъв човек, да ни мачка и да стоят като мишки на събранието… Аз ще се махна от националния и какво ще стане? Аз нямам вина, че другите нямат сърце и ги е страх да станат. Ако искат да освободя националния, аз ще го освободя. Щом критикува, той трябва да поеме този отбор. Защо не дойде да каже, че има по-голям опит от Гершон, че Папазов е некадърник и да помогне? Не беше ли същото с Пранди? Разкъсаха го, пък сега е Професор. Това е нашата робска психика. Или им правим свирки или после ги ругаем, средно положение няма.. Говоря за съдийски свирки”, уточни наставникът на Левски.

„Да коментира съдийството който разбира, аз не разбирам. Според мен бяхме ощетявани през цялото време. Питайте господин Варчев, той е легенда, смятам, че свириха за Самоков. Само едно знам – Симо (Найденов) го познавам, страшно добро момче е, в момент на емоция удари Голди (Златин Георгиев). Къде са съдиите в този момент? Аз съм много агресивен, Тодоров и той, в Македония бе по-тих от водата, сега доста е напреднал”.

„Върху Пини има голям натиск, неговото виждане е, че трябва да се направи нещо много глобално, от изказването на Михов чувам, че той вече е разколебан, може би ще дойдат по-добри времена за българския отбор”.

Относно братята Илиян и Васко Евтимови, които тренират с Левски, Тити коментира:

„Аз смятам, че никой не може да им откаже да тренират, на Васко всеки ден му излиза 50 лева пътуването от Елин Пелин до София. Това е причината да не взимаме втора четворка. Много добре сме се разбрали с Васко и Илиян, аз смятам, че ние можем да им бъдем полезни и както Филип Виденов замина за Звезда, да стане същото с тях, аз уредих Филип в Звезда. Това са безупречни хора, които заразяват със своя професионализъм”.

„Има такива от туристическата агенция, които се правят, че ги боли за националния отбор. Васко Евтимов замина неподготвен, той първият мач игра против медицината и ние намерихме и на него кусур”, завърши Папазов.