"Доволен съм. Завършихме третия етап на НБЛ по най-добрия начин. Огромен атестат за старанието и отборния дух днес са 30-те асистенции. Надявам се да продължим в същия ритъм и в решаващата фаза. Обнадежден съм и от подобряващото се състояние на Деян Иванов, който започва да тренира и се надявам, ако не от първия, то от втория плейофен мач вече да е в състава", заяви старши треньорът на баскетболния Левски Лукойл Тити Папазов след победата над Академик в Правец със 103:81 точки.

"Отборът на Академик се опитваше да ни обърка със смяна на защитата с лична и зона и имаха добър процент първото полувреме. Ние обаче успяхме да ги победим с бърза игра и много асистенции", добави баскетболистът на "сините" Христо Захариев.

Наставникът на Академик Георги Давидов пък коментира: "Стана много приятен мач и много полезен най-вече. Дадохме възможност на всички момчета да играят. Тити завъртя своите състезатели, аз разпределих времето между моите. Даже на някои спестих малко време и сили съвсем целенасочено, за да ги съхраня за петък, когато имаме важен мач срещу Черноморец в А група. Графикът ни е доста натоварен, но момчетата се справят чудесно и поведението им е за пример."

"Започнахме мача не толкова агресивно, колкото трябваше, а те направиха точно това. Впоследствие влязохме в двубоя и играхме доста добре. Според мен, успяхме на моменти да ги объркаме със защитата ни. Проблемът ни е, че играем на приливи и отливи и с детински грешки позволяваме разликата да нарасне. На моменти стоим доста добре и не само в този мач, но мач се играе 40 минути", каза играчът на Академик София Николай Николов.