Старши треньорът Левски Лукойл Тити Папазов призна превъзходството на Рилски спортист във финала за Купата на България по баскетбол. Рилецо се наложи с 87:69 и детронира Левски Лукойл, който бе миналогодишния носител на трофея.

"Обективно погледнато ни надиграха. Абсолютно категорично и заслужено те спечелиха купата и няма нотка съмнение в това. Отборът, който беше най-добре подготвен, който играе най-добрия баскетбол тази година, най-много заслужаваше купата и я спечели”, коментира Папазов.

Антон Узунов
60 снимки

Опитахме да се противопоставим. Нетипично беше, че ни надиграха така в подкошието. Не сме в най-доброто си състояние, но това не може да омаловажи абсолютно заслужения успех на Самоков.

Имаме два месеца, в които да се готвим, за да достигнем тяхната класа. Трябва да анализираме нещата, да работим, за да се борим за първенството. Тежко ранени сме, но се надявам това да ни амбицира. Като баскетбол имаме потенциал и се надявам до края на сезона да го реализираме.

Имаше някои микроситуации, например при 40:53 в третата част, в които можеше да доближим в резултата, но като цяло нямаше обективна реалност, че е съществувало и за момент съмнение в доминацията на Рилски. Левски този мач нямаше как да го спечели. Това до голяма степен се дължи на добрата игра на съперника", каза още той.