Старши треньорът на Левски Константин Папазов бе доволен от победата на неговите момчета като гост на Спартак Плевен в Националната баскетболна лига.

„Изключително важна победа за нашия отбор. Смятам, че и двата тима са много равностойни. Ние контролирахме мача, водехме през по-голяма част от срещата,” каза Тити Папазов пред bulgarianbasket.com. „Решаваща се оказа третата част, когато с няколко далечни стрелби успяхме да направим разлика, която ни позволи да контролираме мача до неговия край. Мисля, че Спартак е един от добрите отбори в нападение в лигата и самият факт, че ги лимитирахме до само 71 точки, бе важно за победата ни.”

„Мисля, че отборите на Левски, Спартак, Черно море и Рилски спортист са изравнени, всеки може да победи всеки. Видя се, че у дома всеки един от тях може да победи и Лукойл Академик. След снощната загуба от Рилски спортист и техния авторитет е разколебан,” коментира Папазов.

„Доволен съм от победата, от старанието на всички, но предстоят още много мачове до края на редовния сезон. Нужно е в много от тях да излезем като победители, за да бъдем в добра изходна позиция преди плейофите. Предстои ни сега много важен мач от Балканската лига. Надявам се феновете на баскетбола да дойдат да ни подкрепят в зала Универсиада в сряда от 18 часа,” завърши наставникът на Левски.