Националният треньор по баскетбол Тити Папазов ще настоява пред федерацията домакинствата от допълнителните евроквалификации да не се играят в София, а във Варна или Правец в името на по-добрата подкрепа за тима ни. България спечели турнира за Наградата на София, но зала „Унивесиада” остана полупразна.

„Влияем се от резултата, но това е нормално и да падне концентрацията. Но не можем да си позволим такива амплитуди. Мога да дам на отбора колектив, амбиции за себераздаване. В Босна ни чака нечовешка атмосфера. Даже Лукаич ме предупреди. И аз му вярвам, че е така. До сега ние играхме в театрална обстановка, но това няма да е достатъчно. Благодаря на хората, които дойдоха да ни гледат, но сега ще имам разговор с ръководството на федерацията, за да изберем най-подходящото място за домакинство”, заяви Тити и добави по повод включването на американеца Блекни: „Смятам, че е очевидно за правотата на хода с Блекни. За неспециалистите Стойков играе слабо, но за мен той играе най-добрите си мачове за националния. Когато заплахата идва от много страни е по-трудно за съперника да реагира.

Имаме върху какво да работим. Трябва да използваме еуфорията на младите. Казах на тима, че от днес започва голямото броене. Сега трябва да спечелим в Белгия, но не знам на тях какви са им амбициите. Гледам с надежда в най-добрата краска на нещата. Трябва да експлоатираме максимално ситуацията и да тушираме многото грешки.

Сигурно ние сме причината да има малко хора в залата, но смятам, че българският национален тим по баскетбол има нужда от кредит. Ще направя всичко възможно мачовете да са във Варна или в Правец. Тошко Стойков може и да не се впечатли от реакцията на публиката, но младите имат нужда от аплаузи. Няма значение кой е треньор, те са бъдещето на баскетбола ни.”