Баскетболистите ни отпътуваха за Босна, където в сряда вечер гостуват в град Казин в първи мач от допълнителните евроквалификации.

„Преди всеки мач противникът се вижда адски силен на всеки треньор. Винаги има какво още да се желае, но смятам, че свършихме добра работа. Оценката са резултатите, макар и не винаги обективна, но това е спортът. Основното нещо, което исках от началото е да направим тази интеграция на младите играчи. Основната характеристика на българския баскетболист е, че е талантлив, че не е развит талантът му и, че има воля и характер” , заяви старши треньорът на националния ни отбор Тити Папазов.

„Снощи Ники Върбанов стъпи накриво, но тази сутрин тренира на 100%. Научих се от най-големия, че не трябва да се обръща внимание на контузиите. Залата в Босна е малка за стандартите на бивша Югославия. Там домакинството се дава на търг, а град Казин е платил 25 хиляди евро на федерацията.”

„Предстоящият мач е от много важен. Босна е фаворит и победа като гост има изключително значение. Задачата е победа. Това, което мисли треньорът Ненад Маркович и играчите може да е коренно различно. Телетович и Байрамович сигурно ни смятат за индианци.

„Победа е заявка за класиране и да се превърнем във фаворити. Нашата човешка отговорност е да представим добре България. Химнът е допълнителна мотивация, а отборът ще замени Филип. От 8 милиона българи никой няма да иска повече от мен да победим в сряда. Ще бъда безкомпромисен. Нищо и никой няма да ме спре да търся успеха. Може да победим само с колектив, дух и характер, и добра атмосферата в съблекалнята”, коментира още Константин Папазов.

Той разкри още, че баскетболистите ни са изненадали натурализирания американец Родерик Блекни с торта по случай днешния му рожден ден и напомни какво си мечтае за предстоящите квалификации и самото Евро 2007 в Испания.

„На рождения ми ден – 17 юли обещах на президента Георги Първанов, че ще направим всичко възможно на финала на 16 септември да седи до краля на Испания и после да му връча титлата през цялата зала”, каза още Тити.