За национала Иван Лилов втората контрола на баскетболния ни тим срещу Португалия се оказа повече от злощастна. Младокът бе ударен в лицето, по-късно откаран за преглед в „Пирогов”, а в момента очаква операция на счупената си челюст.
„Само оперативна намеса може по най-добрия начин да възстанови неговата челюст. Това е решението на докторите. Изпитваме огромно съжаление, защото Иван Лилов беше в много добро състояние. В двата мача, които изиграхме остави много добри впечатления и определено мога да кажа, че Пини Гершон е очарован от неговото участие и в тренировъчния процес, и в мача”, сподели помощник-треньорът на Гершон в националния Тити Папазов.

„Истински се надявам по най-бързия начин да се възстанови Ковалски е с нас, което гарантира, че часове след операция ще започне да работи индивидуално с него. На този етап ни притеснява и това, че възстановяването от такава контузия е свързано с невъзможността да консумира храна по нормален начин. Той ще яде със сламка и това до голяма степен ще се отрази на качеството на храната и на възможността да приема всички необходими вещества за един спортист. Аз съм убеден и имах разговор с президента на федерацията, че ще направим всичко възможно, няма да пестим средства и усилия, за да може Иван максимално бързо да бъде възстановен”, допълни още Тити.

Колкото до продължителността на възстановяването на Лилов Папазов коментира: „Според докторите от порядъка на три седмици ще яде по този начин, но това, което смятаме ние да направим, аз малко си мечтая в момента, но да намерим решение по този неестествен път на хранене, който се налага, да успее да консумира храна, която е абсолютно адекватна. Аз винаги съм непоправим оптимист и трябва да направим всичко, което зависи от нас. После решението ще е изцяло на Пини. Не знам доколко ще е възможно неговото участие в един групов тренировъчен процес. Нека да мине операцията и тогава ще знаем по-добре. Това, което зависи от нас, ще бъде направено. Факт е, че ние реално бяхме разделили играчите на две групи и той трябваше да почива. Тъй като направи много добро впечатление предишния ден на Пини, беше негово желание да играе и този мач. За съжаление обаче някой път съдбата не се съобразява с желанието на треньорите и хората въобще. Има го това в спорта. Иван е доста сериозно момче. Той както знаете е доста кротък и сигурно вътре в себе си много тежко го изживява, но бурни емоции няма. Осъзнава, че това е част от спорта, а ние трябва да му дадем максимално кураж и оптимизъм.”