Старши треньорът на Левски Константин Папазов бе доволен от успеха над Черно море днес, но предупреди, че варненският тим е играл доста под възможностите си. „Сините” баскетболисти взеха убедителна победа с 84:58, и така усложниха задачата на „моряците” да вземат третото място в НБЛ.

„Аз съм изненадан, че втори мач във Варна отборът на домакините отбелязва под 60 точки, а в София играе много успешно срещу нас. Явно, че има някакъв психологически стрес в отбора, убеден съм, че това не е потенциалът, и това не са качествата на играчите,” обясни Папазов своята гледна точка за състава на Варна. „Може би големите амбиции, които се възлагаха на отбора и няколкото неудачни мачове, които се получиха, се отразяват. Първенството не е свършило, и според мен трябва да им се даде картбланш.”

Запитан дали отборът му сега е в добра форма, а може да не е така за плейофите, Тити каза: „Аз не съм убеден, че сме в много добра форма. Изиграхме за 10 дни три мача, от полюс на полюс. Играхме много добре с Плевен, много слабо в Самоков, и днес добре отново. И в двата мача, които ние спечелихме, съперникът се представи под своите възможности.”

„Не се главозамайваме. Аз продължавам да твърдя, че нашите два отбора, които днес се срещнахме, и Плевен и Самоков, са с доста изравнени възможности и само моментната психологическа ситуация в отбора и спортният шанс могат да определят победителя,” за пореден път заяви Папазов.

„Разликата от 26 точки е нереална, не го правя от куртоазия, просто в два мача бяхме много затруднени, а един загубихме от същия отбор в София. За мен бе важно да запазя Чарли, които има разтежение в адуктора, успяхме, доволен съм от всички, които играха,” завърши Константин Папазов.