„Работихме повече за физическа подготовка, в баскетболно отношение не сме добре”, сподели старши треньорът на националния ни отбор по баскетбол за мъже Тити Папазов на път за Австрия, където тимът ни ще изиграе няколко контроли.

Още довечера националите се изправят срещу Казахстан. Съставът замина без центъра Костадин Маршавелски, който е с травма от последната тренировка на тима.

„Нещастие, вчера се контузи повторно Маршавелски. Той реално най-малко още една седмица ще почива, но това е част от играта. Има разтежение и направи рецидив, той почива една седмица близо, но направи втори път вчера подобна контузия. Да се надяваме, че няма да е нещо по-сложно. Остана на прегледи в Пловдив и на възстановяване”, заяви пред Гонг Тити Папазов, а по повод възстановяването на Калоян Иванов, който пътува с отбора, добави:

„Калоян се стара в голяма част от тренировките да бъде с нас. Безспорно не е в добро състояние, но и за него времето ще работи. Надяваме се да бъде всичко наред. Има все пак две седмици.”

„Отиваме да изиграем контроли, които да дадат някаква представа за нивото ни. В такъв момент се получават много амплитуди. Ясно е, че отборите още са в такъв период, че не може да имаме много ясна представа. Довечера ще играем с Казахстан. След провалените контроли със Словакия беше необходимо да се опитаме да направим повече контроли. Ще изиграем още една контрола с Австрия и от петък турнир с Естония, Унгария и Австрия”, обясни още наставникът на баскетболистите и продължи:

„Румънците, които са в нашата група показват добра игра, така че трябва да подходим сериозно с всички съперници. Няма нищо по-различно в присъствието на натурализирания сърбин Бранко Миркович. Той е добър играч, много съзнателен и добре в добро състояние. Ние затова сме го избрали, за да свърши работа.”