Наставникът на баскетболния Левски Константин Папазов заяви, че включването на американеца Дуейн Мортън е направило разликата в играта на сините тази вечер при победата над Ямбол в сравнение със загубата от сръбския Мега Хипо Лизинг в четвъртък.

Левски стартира с домакински успех в Националната баскетболна лига, а ветеранът Мортън дебютира за стария си нов отбор, след като бе привлечен от Балкан Ботевград.

„Имахме нужда от играч като Дуейн, който внася опит и класа в състава, а освен това предизвиква респект сред противниците и дори съдиите. Точно той бе разликата днес в сравнение с мача в четвъртък. Освен това е изключителен човек”, каза Папазов.

„Днес имахме и един силен Маркъс Хол, за който още в началото казах, че ще бъде един от най-добрите играчи в първенството. Вече няма да казвам кои играчи искаме да привлечем, защото ни ги взимат. На единия, вместо да дойде в България, му намериха отбор в Кипър”, каза Тити, разкривайки, че желаният от него плеймейкър Ламонт Джоунс е получил оферта от чужбина.

Треньорът на Левски отговори с: „Тайна”, на въпроса, дали смята да търси друг състезател на тази позиция. Старши треньорът на сините бе доволен от факта, че отборът му е победил с разлика от 25 точки без Васко Евтимов, който лекува контузия и в последната част без капитана Стефан Георгиев – Торо, който седна на пейката след травма и пет лични нарушения.

Тити Папазов изрази увереност, че Левски ще играе все по-добре във вътрешния ни шампионат и ще влезе във финалната четворка на Балканската лига.