Дясната ръка на националния ни селекционер Пини Гершон в България Тити Папазов отрече баскетболистът на ТАУ Пийт Микел да е получавал български паспорт, както твърди испанският Марка. „Със сигурност не е български паспортът, който е получил. Микел е много добър играч, но играе на позиция, към която националният отбор няма интерес. Който и да бъде натурализиран, първо се гледа интересът на националния отбор. Информацията е малко объркана. Не е ставало въпрос за този играч. Ние имаме добри играчи на тази позиция”, коментира Тити, който е технически директор в представителния ни състав по баскетбол.

Папазов и неговият клубен тим Левски ще научат довечера съперника си на полуфиналите на вътрешното ни първенство. Това ще е победителят от сблъсъка между Евроинс Черно море и Ямбол от 18 часа в зала „Христо Борисов” във Варна.

„Ямбол се представят много добре в тази серия, но отборът на Черно море с по-голям потенциал и би трябвало да е фаворит, да оползотвори домакинското си предимство. Основното им преимущество е в по-дългата резервна скамейка, но в един мач всичко е възможно. Ние тренираме, готвим се и очакваме своя съперник. Само ме притеснява, че реално след мач с ЛукОйл сме малко извън игрови ритъм”, заяви още Тити Папазов.