„Единствено мога да бъда благодарен на момчетата, че след изключителния психологически срив в неделя успяхме да се вдигнем. Показахме характер, което в някаква степен ми носи радост, но не може да ме накара да забравя болката”, заяви старши треньорът на баскетболния Левски Тити Папазов. „Сините” завършиха шампионата с бронзовите медали.

„Единственото, което ни остава от този сезон е, че не бяхме надиграни от нито един отбор. В резултатите с всички отбори, срещу които сме играли сме с положителен баланс, 3-2 срещу ЛукОйл, 6-3 срещу Самоков и да завършиш трети не е много приятно. Естествено спечелихме Купата. Беше изненада за мнозина, но ние вярвахме, че можем да я спечелим. Сезонът има своите положителни и отрицателни страни. Трудно може един отбор да вземе максимума. Искахме малко повече, но това беше нормално след Купата. Ако някой преди началото на сезона ми беше предложил да вземе Купата и да сме трети в първенството, щях да се съглася на секундата, обаче сега като Купата е вече у нас, ти се иска повече”, коментира Тити.

„Вече мислим за следващия сезон и водим разговори за селекцията. Амбициите на Левски са много големи, на новите спонсори – те са огромни. Видяхте, че не обичат да се афишират. Приемат философски това, че не се класирахме на финал. Вярват, че Левски за тях е стратегически проект. Левски е репутация и ние трябва да отговорим подобаващо. Имаме спокойствие относно финансирането и всички български играчи имат договори за догодина, а това означава, че не могат да бъдат атакувани от други отбори, а ако бъдат атакувани, това трябва да стане с наше съгласие. Не смятам, че има финансов еквивалент, при който трябва да се разделя с тези играчи. Чувам, че ЛукОйл има интерес към български играчи, а те няма кои други да са освен тези в Левски, плюс двама трима още, които са млади и интересни. Убеден съм, че независимо, че сме трети и аз не съм щастлив, пред нас има светли хоризонти. Ръководството продължава с още по-големи амбиции да е зад нас. За Маркъс ще се опитам да направя всичко възможно да остане, но предполагам, че няма да е лесно, защото ще има предложения от чужбина. Смятам, че и другите чужденци помогнаха, но ако имаме по-големи амбиции трябва да търсим нови предизвикателства и фигури в селекцията. Всичко е въпрос на контакти и аз вярвам, че контактите, които имам ще помогнат да направим добра селекция”, каза още Тити Папазов след края на шампионата за Левски.