Баскетболният Левски очевидно намери решение за финансовите се проблеми и ще продължи съществуването си поне в същия вид, както до момента. Новината обяви старши треньорът на „сините” Тити Папазов сред разгромната победа над ЦСКА в зала „Христо Ботев” в София.

„Отношението на играчите през второто полувреме ме радва, както и човешкото им отношение към собственика ни. Това ще намери своята реализация, защото отборът на Левски ще бъде минимум в този вид. Имаме сериозни интереси към Бойко Младенов. Със сигурност отборът на Левски ще съществува”, заяви Тити и коментира още:

„За огромно съжаление на българския баскетбол ЦСКА на този етап не е конкурентноспособен на Левски. Смятам, че това е минус. Убеден съм, че ако дербито е изравнено, ще бъде добре за българския баскетбол. Играхме много слабо първото полувреме и имаше малко повече напрежение на почивката в съблекалнята. Второто полувреме обаче бяха безупречни. Фантастичен Маркъс Хол, той има трипъл-дабъл, което рядко се случва в България. Не мога да отлича само него. Силна игра на Станислав Славейков. Всички играха стабилно особено през второто полувреме. Имаме важен мач във вторник за Балканската лига. Имаме амбиции да гоним първото място в групата. Мога да оценя сезона като добър. Стоим добре на второ място. Не се главозамайвам, защото отборът на ЦСКА не е с такъв потенциал.”

Представители на медиите пък намериха връзка между пристигането на Петя Дикова в залата, като мотивиращ фактор за отличната игра на един от баскетболистите на Левски през второто полувреме.

Подробности в звуковия файл.