„Изпуснахме мача за минута и 28 секунди в края на третата част. Допуснахме серия от 10:0 в решаващ момент като психология. Не мога да се сърдя на никой. На финала се бориха и спечелиха”, коментира наставникът на баскетболния Левски Тити Папазов. „Сините” загубиха с 82:92 точки от ЛукОйл Академик в дербито на кръга в НБЛ и отстъпиха лидерската позиция във временното класиране.

„Грешки имаше и в двете посоки, но смятам, че не са умишлени. Не искам да търся оправдание. Мачът не беше лесен за свирене. Нивата е много дълга, за да говорим за психологическо предимство. Имахме теоретичен шанс да ги изпреварим, а сега и него го няма. Аз продължавам да твърдя, че те са лидер в това първенство. Моето огромно желание е първо да стигнем до финала. Ще бъде много тежка битка. Четири отбора с изравнени възможности живеят с мисълта да са на финал срещу ЛукОйл”, заяви още Тити.

„За 1 минута допуснахме много грешки и им дадохме два лесни коша, което им даде самочувствие. Тогава изгубихме психологическото предимство и мисля, че това се оказа фатално. Не съм аз човекът, който да коментира съдийството, имаше достатъчно хора в залата. ЛукОйл си е фаворит, разполага с много класни чужденци и си остават фаворити, дори и когато ние водехме с една победа пред тях”, пък каза гардът на Левски Асен Великов.