Старши треньорът на баскетболния Левски Тити Папазов, който води своя тим при победата над Рилски спортист в Националната лига бе категоричен, че отборът има още какво да покаже и не се страхува от ролята на фаворит в турнира за Купата на страната.

„Имахме по-дълга пейка. Голям проблем според мен за отбора на Росен Барчовски беше, че Груев беше сам. Отсъствието на Караджовски беше голям плюс за нас и голям минус за тях. Опитахме се да лимитираме максимално играта в защита на Лодърдейл, където имаме голям проблем, защото те нападат само него. Това изискваше да играем с голяма ротация и смятам, че съм използвал 10 човека и то с доста прилични минути. Силната страна на нашия тим беше играта в защита. Дошло е време разделно. Няма накъде. Ние имаме голяма амбиция за предстоящата Купа и колкото да ни се иска да бъдат фаворитите ЛукОйл, а ние да сме аутсайдери, ние все пак сме домакини и това е някаква отговорност. Работим изключително целенасочено за Купата и съм щастлив, че днес имахме за съперник Рилски спортист, който беше дошъл с намерение да вземе нещо тук в София. Имаше един извънреден Лодърдейл в подкошието, който беше причината много бързо техните играчи да натрупат фаулове. Той не може да се спре”, коментира Тити Папазов за успеха над Рилски спортист.

„Арън Харпър игра много силно в защита. Сам пожела да пази Иван Лилов. Разликата е малко нереална с оглед на това, което показа Рилски спортист. Когато лимитиращ съперника на 63 точки, значи си си свършил добре работата. Имаме още резерви, имаме още неща. Иска ми се да видите друг Левски на Купата и мисля, че ще го видите. Ние работим паралелно за двете състезания. Вярвам, че на базата на домакинството и класата на отбора е логично да играем финал. Не се срамувам и смело мога да заявя, че при организацията, която има в Левски, няма с какво да се оправдаваме и няма какво все да искаме да играем умряла лисица. Левски е най-професионалният спортен отбор в България и затова не се страхувам ние да бъдем фаворити на Купата”, заяви още Папазов.