Дясната ръка на Пини Гершон в България - Тити Папазов, сподели, че предпочита националният ни отбор по баскетбол да се падне с европейския шампион Русия, Германия и Македония в групите на Евро 2009 в Полша. Жребият ще се тегли в събота в 14:00 часа във Варшава.

„Във всяка урна има по-подходящи отбори, така че, след като веднъж на предишния жребий се паднахме с най-силните, може би сега е ред да се паднем с най-подходящите. Трябва да сме реалисти – първа урна е много силна, но независимо от това, смятам че със сигурност категорично непобедим е отборът на Испания. Аз лично предпочитам Русия, защото треньорът им има много голям респект от Пини Гершон. Това по някакъв начин може да му повлияе, а и руснаците като цяло са малко по-безотговорни, ама говорим така, съвсем широкообхватно. Така че в никакъв случай Испания и за предпочитане Русия”, пожела си Тити, визирайки, че наставник на Русия е бившият помощник на Пини Гершон в Макаби Тел Авив и негов ученик Дейвид Блат.

„От втора урна, ако може едно нещо да си изберем в целия жребий, това е Германия. След Олимпиадата Дирк Новицки обяви, че няма да играе за националния отбор, а той е не 70, не 80, а 95% от отбора на Германия. Смятам, че немските играчи с нищо не превъзхождат нашите. Всичко, което са постигнали в националния тим се дължи 95% на Дирк Новицки, който е сред най-добрите играчи в света”, заяви още техническият директор на представителния ни състав.

„От трета урна имам предпочитания само да не играем със Сърбия. Човек трябва да си пожелава нещата, пък като не се сбъднат, мечтите за това са безплатни. Смятам, че между Македония и Латвия няма особена разлика, но може би – Македония, поне един от двата братски народа, да се класира със сигурност. Моята група е Русия, Германия, Македония и България”, завърши асистентът на старши треньора Пини Гершон.