„Искам първо да бием. Второ – да е с повече от 4 точки и трето – да зарадваме публиката. Този път няма да стане само със сърцата игра, трябва и победа”, заяви старши треньорът на националния ни тим по баскетбол Тити Папазов преди решителната евроквалификация утре срещу Босна. Мачът е от 18 часа в зала „Универсиада”, а ще се влиза с безплатни пропуски.

Деян Иванов получи разтежение на единия крак и пропусна втората половина от тренировката тази вечер. „Лекарите ще преценят колко е сериозно, но дано да не е, защото той е важна част от националния тим”, коментира Тити след заниманието тази вечер.

„Смятам, че от тук нататък ни трябва повече спокойствие. Емоцията и еуфорията бяха до днес. Тя ще присъства утре в изключително голяма степен, защото съм убеден, че залата ще е препълнена. Трябва играчите максимално да се доближат до това, което могат, а това става, когато са спокойни. Ясно, че залогът е много голям и това до голяма степен ще бъде в душата им. Дано да успея да вменя на играчите да изиграят този мач, както играят в махалата. Ролята на публиката ще е голяма. Ние имаме своите шансове на базата на характер. Смятам, че утрешният мач ще е по-тежък от този в Босна. Разчитам да запазим самообладание. Вдигнахме летвата високо и сега трябва да запазим това ниво”, каза още селекционерът на България Тити Папазов.

Веднага след родните баскетболисти в залата влязоха и състезателите на Босна и Херцеговина, водени от своя наставник Ненад Маркович. Босненците са лидери в групата от допълнителните евроквалификации за първенството в Испания.