Националният ни селекционер Пини Гершон изгледа сутрешната тренировка на баскетболния Левски в зала „Триадица” преди да отпътува за Атина по-късно днес. Заниманието пък бе водено от новия старши треньор на „сините” Тити Папазов и помощниците му Юлиан Аладжов и Тони Дечев. Гершон сподели своите виждания за селекцията на отбора и даде препоръки към треньорския щаб на тима. Особено с голям интерес Пини коментира изявите на Васил Евтимов, който тренира със „сините” и го поиска на всяка цена в националния тим догодина, написа bulgarianbasket.com.

Тити Папазов се връща отново на поста старши треньор на БК Левски след като напусна клуба през 2004-та година, а по-късно пое ЛукОйл Академик. След два сезона при „студентите”, той води националния отбор на България през миналата година, а през тази бе помощник на Пини Гершон и е с голяма заслуга за класирането на отбора на Евробаскет 2009. Главният скаут на мъжкия ни състав това лято Тони Дечев пък също се завръща в Левски, но за първи път ще изпълнява треньорски функции в клуба. Юли Аладжов, който води „сините” през втората половина от миналия сезон остава в щаба.

Васко Евтимов, който заедно с брат си Илиян може да облече екипа на държавния ни отбор следващото лято, засега поддържа форма със състезателите на Левски и ще бъде в отбора, докато получи подходяща оферта от чужбина. Националите Стефан Георгиев и Асен Великов също подновиха тренировки с отбора, а от миналата седмица подготовка започнаха и други двама национали Златин Георгиев и Станислав Славейков.

Новото американско попълнение Маркъс Хол пък прави много добро впечатление до момента с играта си. От тренировката отсъства заминалият на проби в италианския Фортитудо Болоня Христо Захариев.