Старши треньорът на Левски Константин Папазов ще навърти сериозен километраж за няколко дни. Наставникът бе в неделя в Плевен, където тимът му победи след продължение Спартак, а вчера бе в София за представянето на програмата за баскетбол в училищата, подета от клуба. Днес той вече е в Букурещ, където Левски гостува на Стяуа в Балканската лига.

„Много тежък мач в Плевен, който доказа, че Хриси Димитров и на 35 години е един от най-добрите баскетболисти в България. С неговото присъствие, професионализъм и всеотдайност, освен, че той играе много силно, скача и играта на неговите съотборници,” коментира Папазов за мача от изминалия кръг в НБЛ. Левски надделя със 105:100.

„Стана един от най-красивите за гледане мачове. Ние допуснахме с наши грешки да бъдем догонващи, после и с късмет стигнахме до продължения. Там може би фактът, че бяхме по-свежи, ни помогна да спечелим един много важен мач. Убеден съм, класирането не отразява класата на Спартак Плевен. Те имаха много тежка програма, и по мое мнение ще върви нагоре, и нашия успех е много стойностен,” добави той.

„Гостуването в Румъния е тежко най-вече, защото е само 48 часа след двубоя в Плевен. В един такъв мач освен пределната физическа умора, има и психическа, която тегне. Радващо е, че успяхме да победим, защото една загуба при всички случаи рони от самочувствието и стабилитета на отбора,” сподели наставникът на „сините” за предстоящия сблъсък.

„Когато правихме програмата, и молихме за съдействието за преместване на мача от сряда за вторник, отборът на Стяуа бе по-слаб от това, което е сега. Картотекирали са нов чужденец, надявам се, че успешната ни серия ще е допълнителен коз за нас. И освен, че искам да вземем победата, се надявам да съхраним и някакви сили за съботното дерби с Лукойл Академик,” завърши Тити Папазов за Гонг.

Очаквайте и втора част на интервюто, където Тити Папазов говори за очакванията си за двубоя с Лукойл на 5 декември, както и за завръщането на Ламонт Джоунс в България.